Om mig // Minusta

undefined

Mitt namn är Rita Paqvalén och jag är en mångsysslare inom konst och kulturfältet. Jag är litteraturvetare till utbildningen och har jobbat som litteraturforskare och universitetslektor, kritiker och fackboksskribent, festivalarrangör, projektkoordinator för kulturhuvudstadsåret Åbo2011 och i olika roller på kulturarvsfältet. Sedan 2012 har jag varit verksamhetsledare för Kultur för alla. För närvarande är jag skrivledig och arbetar med ett bokmanus om queert kulturarv och museernas och arkivens ansvar.

Jag har sedan 2000 engagerat mig för Lappviken på olika sätt, har nu ett arbetsrum i Lappvikens gamla sjukhusbyggnad och har sedan 2016 haft odlingslott på området tillsammans med min partner//

Nimeni on Rita Paqvalén ja olen taide- ja kulttuurikentällä toimiva “sekatyöläinen”. Olen koulutukseltani kirjallisuustieteilijä ja olen toiminut kulttuurikentällä eri rooleissa mm. kirjallisuudentutkijana ja yliopistolehtorina, kriitikkona ja tietokirjailijana sekä festivaalijärjestäjänä ja kulttuuripääkaupunkihankkeen Turku 2011 -projektikoordinaattorina. Vuodesta 2012 olen ollut Kulttuuria kaikille -palvelun toiminnanjohtaja. Tällä hetkellä olen kirjoitusvapaalla ja valmistelen kirjaa lhbtiq kulttuuriperinnöstä ja museoiden ja arkistojen vastuusta.

Olen vuodesta 2000 seurannut Pro Lapinlahti -liikkeen toimintaa ja olen vuosien varella osallistunut erilaisiin tempauksiin sen säilyttämisen puolesta, minulla on työhuone sairaalan vanhassa päärakennuksessa ja meillä on puolisoni kanssa ollut viljeilypalsta alueella vuodesta 2016.